Planning van je project beheren

Top  Previous  Next

In het tabblad Planning kan je de planning van je project beheren. Het tabblad Planning bevat drie sub-tabbladen: Gantt, Kosten en Resources. Dit onderwerp legt uit hoe je de Gantt werkt. Voor de andere sub-tabbladen, zie Resources van je project beheren en Kosten van je project beheren

project gantt

Voorbeeld van een Gantt grafiek

Werken met de Project Gantt

Stap 1.Ga naar het tabblad Planning, sub-tabblad Gantt en klik op pen-symbool02 om de planning te bewerken.
Tip: klik op enlarge widget om de Gantt te vergroten tot een volledig scherm.
Stap 2.Klik op plus teken05 - grijs (gantt)  om planning-items toe te voegen. Voer een naam in voor de regel die verschijnt. Planning-items verschijnen direct in de productdecompositie (aan de rechterkant van de Gantt).
Stap 3.Je kan planning-items verplaatsen door ze te verslepen. De groene en blauwe pijlen laten zien waar het geplaatst wordt.
Stap 4.Je kan het type van een planning-item bewerken. Selecteer een regel (vink het aan of klik erop) en klik op Verander type. Kies uit de opties en verander het planning-item in een product, werkpakket, fase of activiteit.
Stap 5.Je kan een tijdsplanning invoeren en onderhouden door:

datums toe te voegen in de kolommen Start gepland en Opgeleverd gepland, of door de kalender te gebruiken.

balken in de Gantt grafiek aan te klikken en te verslepen.

Stap 6.Je kan afhankelijkheden toevoegen door op de balk te klikken en te slepen naar een andere balk (zie ook Werken met afhankelijkheden op planning-items).
N.B.: Afhankelijkheden vanuit/naar andere projecten kan je invoeren op de planning-item detail pagina, tabblad Afhankelijkheden.
Stap 7.Klik op Opslaan.

Wat extra tips wanneer je werkt met de Gantt:

Klik op enlarge widget om de Gantt te vergroten tot een volledig scherm.

Gebruik de kolom Percentage gereed om vooruitgang bij te houden; het percentage gereed wordt weergegeven door zwarte balken

Klik op Weergave, dan Kolommen om te selecteren welke kolommen worden getoond, zodat je ze direct kan zien/bewerken.

Voeg eigenaars toe aan een planning-item: planning-item eigenaars kunnen planning-item details bewerken op hun Startpagina en de detail pagina van het planning-item (bijvoorbeeld het percentage gereed).